Szybkie ciasteczka owsiane

Składniki na ok 12 ciasteczek:
6 łyżek płatków owsianych
3 łyżki rodzynek lub żurawiny
2 łyżki sezamu
3 łyżki miodu
2 łyżki wody

Wszystkie składniki wymieszać na klejącą papkę. Nałożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia odmierzając porcje łyżeczką (1 czubata łyżeczka = jedno ciasteczko). Rozsmarować na bardzo cienką warstwę.

Piec 45min w temperaturze 140st. Uważać, aby nie przypalić (będą gorzkie).

Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia na ok 10min, po czym przełożyć na talerz do dalszego stygnięcia (pozostawione na dłużej na pergaminie będą trudne do oderwania).

// Inspiracja na przepis pochodzi ze strony magazyn-kuchnia.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *