Curry z ciecierzycą, szpinakiem i pomidorami

Składniki:
2 łyżki pasty curry (np. Patak’s Mild Curry Spice Paste)
1 średnia cebula
2 łyżeczki startego imbiru
1 puszka krojonych pomidorów
1 puszka mleczka kokosowego (400g)
400g ugotowanej ciecierzycy
4-5 garści świeżego szpinaku

Cebule pokroic drobno i podsmażyć na oleju. Gdy zmięknie – dodać starty imbir i pastę curry. Podsmażyć chwile, a następnie podlać 50ml wody. Smażyć aż woda odparuje.

Dodac pomidory z puszki, mleczko kokosowe, ciecierzycę i szpinak. Dusić pod przykryciem az szpinak zmięknie.

Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *