Jajecznica ze świeżym szpinakiem, pomidorem i szczypiorkiem

Składniki:
2 jajka
garść świeżego szpinaku
średni pomidor
1/2 średniej cebuli
szczypiorek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
kromka pieczywa pełnoziarnistego

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Jeszcze zanim dobrze się zeszkli, dodać umyty i pokrojony na mniejsze kawałki szpinak. Smażyć razem aż do odparowania wody ze szpinaku.

W międzyczasie sparzyć i obrać pomidor, a następnie pokroić w małą kostkę. Dodać do szpinaku i cebuli.

Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię na podsmażone warzywa.

Podawać posypane szczypiorkiem, z kromką pełnoziarnistego pieczywa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *