Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kurczakiem

Składniki (na 2 porcje):
– makaron pełnoziarnisty świderki
– 1/2 piersi kurczaka
– 200g mrożonego szpinaku
– kilka suszonych pomidorów
– średnia cebula
– 1 ząbek czosnku
– 5 łyżek jogurtu naturalnego
– oliwa z oliwek
– sól, pieprz

Makaron ugotować al dente.

Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Wszystko to podsmażyć na oliwie z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.

Po kilku minutach dodać pokrojone w paski suszone pomidory i szpinak. Smażyć jeszcze kilka minut.

Dodać jogurt naturalny. Podgrzać, ale nie doprowadzać do wrzenia. Wyłączyć ogień. Dodać ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *