Omlet z mozzarellą i pomidorami

Składniki na 1 porcję:
2 jajka
mały pomidor (ok 100g)
2 plastry mozzarelli (ok 30g)
1/2 małej cebuli
mały ząbek czosnku
oliwa z oliwek
bazylia (najlepiej świeża)
koperek lub natka pietruszki
sól, pieprz

Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć i dorzucić pokrojonego w kostkę pomidora.

Wlać roztrzepane jajka, na wierzch ułożyć pokrojoną w kostkę mozzarellę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić do momentu ścięcia się jajek.

Wyłożyć na talerz. Posypać siekaną bazylią oraz koperkiem/natką pietruszki.

// Przepis pochodzi z diety multisportdiet.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *