Roladki schabowe z ananasem i mozzarellą

Składniki na 2 porcje:
2 plastry schabu
kulka mozzareli
1 cienki plaster świeżego ananasa
natka pietruszki

Na marynatę:
1 płaska łyżka ostrej musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz, kolendra, tymianek

Schab umyć, osuszyć i rozbić na dwa cienkie kotlety. Natrzeć z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 30min do lodówki.

Po wyjęciu obsypać z jednej strony natką pietruszki, wyłożyć na wierzch plastry mozzarelli i cienki plaster ananasa. Zawinąć ściśle, a w razie potrzeby spiąć wykałaczką. Piec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180st.

Podawać z żółtą fasolką szparagową, brokułami lub dowolną sałatką.

// Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej „Schudnij pysznie wiosną i latem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *