Sałatka brokułowa

Składniki:
świeży brokuł lub opakowanie brokułów mrożonych
1/2 opakowania (ok 200g) sera feta
10 łyżek pestek słonecznika
1/2 puszki kukurydzy
1/2 małego jogurtu naturalnego
1 łyżka keczupu
2 małe ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano

Jogurt i keczup wymieszać z pieprzem, oregano i przecisnietymi przez praskę ząbkami czosnku. Odstawić.

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować do miękkości. Odstawić do wystygnięcia.

Kukurydzę odsączyć i przekłożyć do miski. Dodać brokuł podzielony na mniejsze części i pokrojoną fetę. Polać przygotowanym uprzednio sosem.

Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać nim sałatkę.

// Przepis pochodzi ze strony vitalia.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *